World Cup Qualifying: Bafana Bafana vs CAF


On our 3rd day kat Cape town hari tu, kitorang berpeluang untuk menonton live football match. Kebetulan sangat masa tu ada South Africa qualifier for World Cup 2014. Ape lagi! Rombongan diketuai oleh Encik Suami seramai 10 orang kitorang pi stadium naik teksi! Wehooo~~

480843_10151311847421787_2084625708_n

Baru sampai stadium! Match pukul 8 malam =) Muka semua excited nak tengok bola

72392_10151309667561787_1600252446_n

We’r so excited here!

game

Player South Africa dan Central of Republic baru nak masuk padang

bafana 2

 He sooo happy bak katanya ” Dream come TRUE!”

bafana bafanaThat is South Africa footballer. Serius tak kenal but macam happy sebab dapat bergambar dengan WORLD CUP Player =)

Kos untuk pergi tengok match ni murah jer. Harga tiket cuma 100 Rand sekitar RM34. Harga teksi plak 25 Rand (5 orang share). Puas hati.

photo (5)

Dalam stadium ni, memang best sebab kita duduk ikut tempat duduk ditetapkan semasa kita beli tiket tu. Memang berdisiplin. Pastu takde nak kutuk- kutuk player or tikam- tikam or bakar- bakar stadium. Sangat bermoral even mereka memang minum beer masa tengok bola. Between player dan penonton, takde pagar. Memang sangat menghormati la.

This is my 1st time tengok bola di luar negara and saya sangat kagum! =) I feel very lucky! Bafana Bafana! *Tapi lupa nak beli jersey bola before pergi stadium. Tak jumpe!*